Oma valokuva
SUOMEN KOMMUNISTISEN RYHMÄN (SKR) TARKOITUKSENA ON EDISTÄÄ TIETEELLISEN KOMMUNISMIN LEVIÄMISTÄ, OPISKELEMISTA JA SOVELTAMISTA. RYHMÄ HALUAA YHDISTÄÄ KAIKKIA JOTKA OVAT KIINNOSTUNEITA KOMMUNISMIN TEORIASTA, SEKÄ TÄMÄN PÄIVÄN KOMMUNISTISESTA LIIKKEESTÄ SUOMESSA JA MAAILMALLA. RYHMÄLLÄ EI OLE KYTKENTÖJÄ REKISTERÖITYNEISIIN PUOLUEISIIN. OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA.

torstai 25. huhtikuuta 2013

MAO TSETUNG - NORMAN BETHUNEN MUISTOKSI (1939)


Toveri Norman Bethune, Kanadan kommunistisen puolueen jäsen, oli viisissäkymmenissä, kun Kanadan ja Yhdysvaltojen kommunistiset puolueet lähettivät hänet Kiinaan: tuhansien mailien taipaleen pelottamatta hän matkasi luoksemme auttaakseen meitä japanilaisia vallananastajia vastaan käymässämme sodassa. Hän saapui Jenaniin viime vuonna keväällä, ryhtyi työhön Wutai- vuorilla ja suureksi suruksemme kuoli marttyyrina työpaikalleen. Minkälainen henki on tämä, joka saa vierasmaalaisen epäitsekkäästi hyväksymään Kiinan kansan vapauttamisen omaksi asiakseen? Se on kansainvälisyyden henki, kommunismin henki, josta jokaisen kiinalaisen kommunistin on otettava oppia. Leninismi opettaa, että maailmanvallankumous voi menestyä vain jos kapitalististen maiden proletariaatti auttaa siirtomaiden ja puolisiirtomaiden kansojen vapaustaistelua ja jos siirtomaiden ja puolisiirtomaiden proletariaatti auttaa kapitalististen maiden proletariaatin vapaustaistelua. Toveri Bethune toteutti tätä leniniläistä ohjetta käytännössä. Meidän kiinalaisten kommunistien tulee seurata tätä toiminnassamme. Meidän tulee liittyä yhteen kaikkien kapitalististen maiden työväestön kanssa, Japanin, Englannin, Yhdysvaltojen, Saksan, Italian ja kaikkien muiden kapitalististen maiden työväestön kanssa, jotta tekisimme mahdolliseksi imperialismin murskaamisen ja maailman muiden valtioiden ja kansojen vapauttamisen. Tämä on meidän kansainvälisyyttämme, sitä internationalismia, jolla me vastustamme ahdasta nationalismia että ahdasta isänmaallisuutta.

Toveri Bethunen henki, hänen ehdoton antautumisensa toisten hyväksi lainkaan ajattelematta itseänsä näkyi hänen työssään osoittamassaan äärettömässä vastuuntunnossa sekä hänen rajattomassa lämminsydämisyydessään kaikkia muita tovereita ja ihmisiä kohtaan. Jokaisen kommunistin on otettava oppia hänestä. On paljon niitä, jotka eivät tunne vastuuta työtään kohtaan, jotka asettavat aina helpon tehtävän vaikean edelle ja jotka lykkäävät raskaat kuormat toisten kannettaviksi ja valitsevat itselleen kevyet kantamukset. Joka käänteessä nämä ajattelevat itseään ennen muita. Kun he saavat jotakin pientä aikaan, he pursuvat ylpeyttä ja kerskuvat, jotta toisetkin huomaisivat. He eivät tunne lainkaan lämpöä toisia tovereita ja kansaa kohtaan, vaan ovat kylmiä, välinpitämättömiä ja tunteettomia. Itse asiassa sellaiset ihmiset eivät ole lainkaan kommunisteja, tai heitä ei ainakaan kuuluisi laskea todellisiksi kommunisteiksi. Kukaan, joka palasi rintamalta, ei jättänyt lausumatta ihailuaan Bethunea kohtaan, milloin hänen nimensä vain mainittiin, eikä hänen henkensä jättänyt ketään kylmäksi. Sansin-Tsharin-Hopein raja-alueella yksikään sotilas tai siviili, jota tohtori Bethune oli hoitanut tai joka oli nähnyt hänet työssä, ei jäänyt tunteettomaksi. Jokaisen kommunistin pitäisi oppia tämä oikea kommunistinen henki toveri Bethunelta.

Toveri Bethune oli lääkäri; ihmisten parantaminen oli hänen ammattinsa, ja hän täydensi jatkuvasti taitojaan, jotka olivat erittäin suuriarvoiset Kahdeksannen Armeijan lääkintähuollossa. Hänen antamansa esimerkki on loistava esikuva kaikille niille, jotka haluavat vaihtaa työtä kun näkevät edessään vaikean tehtävän, sekä niille, jotka eivät arvosta teknillistä työtä ja katsovat, ettei sillä ole merkitystä ja että se ei tarjoa tulevaisuutta.

Tapasin toveri Bethunen yhden ainoan kerran. Jälkeenpäin hän kirjoitti minulle monia kirjeitä. Mutta minulla oli kiire, kirjoitin hänelle vain yhden kirjeen enkä ole edes varma, saiko hän sitä koskaan. Suruni hänen kuolemastaan on suuri. Nyt me kaikki muistelemme häntä, mikä osoittaa, kuinka syvästi hänen henkensä on jokaiseen vaikuttanut. Meidän on kaikkien omaksuttava ehdottoman epäitsekkyyden henki häneltä. Tällä hengellä varustettuna voi jokainen olla kansalle suureksi hyödyksi. Ihmisen kyvyt voi olla suuret tai pienet, mutta jos hänellä on tämän kaltainen henki, on hän jo mieleltään jalo ja puhdas, moraaliltaan ehjä ja alhaisten pyyteitten tavoittamattomissa, hän on ihminen, joka on arvokas kansalleen.

Mao Tsetung 21.12.1939