Oma kuva
SUOMEN KOMMUNISTISEN RYHMÄN (SKR) TARKOITUKSENA ON EDISTÄÄ TIETEELLISEN KOMMUNISMIN LEVIÄMISTÄ, OPISKELEMISTA JA SOVELTAMISTA. RYHMÄ HALUAA YHDISTÄÄ KAIKKIA JOTKA OVAT KIINNOSTUNEITA KOMMUNISMIN TEORIASTA, SEKÄ TÄMÄN PÄIVÄN KOMMUNISTISESTA LIIKKEESTÄ SUOMESSA JA MAAILMALLA. RYHMÄLLÄ EI OLE KYTKENTÖJÄ REKISTERÖITYNEISIIN PUOLUEISIIN. OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA.

tiistai 1. syyskuuta 2015

Mao Tsetung - Palvelkaa kansaa (1944)


Kommunistinen puolueemme sekä  puolueemme johtama 8:s ja Uusi 4:s armeija ovat vallankumouksen pataljoonia. Nämä pataljoonat ovat kokonaan omistautuneet kansan vapauttamiselle ja työskentelevät täysin kansan etujen hyväksi. Toveri Tsang Tsu-teh oli näiden pataljoonien riveissä.

Kaikkien ihmisten on kuoltava, mutta kuolema voi olla merkitykseltään vaihteleva. Muinainen kiinalainen kirjailija Tsuma Tshien sanoi: "Vaikka kuolema tuleekin yhtäläisesti kaikkien ihmisten osaksi, se saattaa olla painavampi kuin Tai-vuori tai kevyempi kuin höyhen." Kuolema kansan puolesta on painavampi kuin Tai -vuori, mutta työskentely fasistien hyväksi ja kuolema riistäjien ja sortajien puolesta on keveämpi kuin höyhen. Toveri Tsang Tsu-teh kuoli kansan puolesta, ja hänen kuolemansa on todellakin painavampi kuin Tai-vuori.

Jos meillä on puutteellisuuksia, me emme pelkää niiden osoittamista ja arvostelemista, koska palvelemme kansaa. Jokainen, aivan kuka tahansa, voi osoittaa puutteellisuuksiamme. Jos hän on oikeassa, me tulemme oikaisemaan ne. Jos hänen ehdotuksensa hyödyttää kansaa, me tulemme toimimaan sen mukaisesti. Ajatuksen "paremmasta armeijasta ja yksinkertaisemmasta hallinnosta" esitti herra Li Ting-ming, joka ei ole kommunisti. Hän esitti hyvän ehdotuksen, joka on hyödyksi kansalle, ja me olemme omaksuneet sen. Jos kansan etujen mukaisesti hellittämättä teemme sitä mikä on oikein ja korjaamme sitä mikä on väärin, rivimme tulevat varmasti menestymään.

Olemme kotoisin maan joka kolkasta ja liittyneet yhteen yhteisen vallankumouksellisen tavoitteen vuoksi. Ja me tarvitsemme kansan valtavan enemmistön mukaamme tähän tavoitteeseen johtavalla tiellä. Tänään me jo johdamme tukialueita, joiden asukasmäärä on 91 miljoonaa, mutta tämä ei riitä: koko kansakunnan vapauttamiseen tarvitaan enemmän. Vaikeina aikoina emme saa kadottaa näkyvistämme saavutuksiamme, meidän on nähtävä valoisa tulevaisuus ja rohkaistava mielemme. Kiinan kansa kärsii: velvollisuutemme on pelastaa se ja meidän on ponnisteltava taistelussa. Missä on taistelua, siellä on uhrautumista, ja kuolema on tavallinen tapahtuma. Mutta me pidämme kansan edut ja suuren enemmistön kärsimykset sydämellämme, ja kun me kuolemme kansan puolesta, se on arvokas kuolema. Meidän tulisi kuitenkin tehdä parhaamme välttääksemme tarpeettomia uhrauksia. Kaadereittemme on osoitettava huolenpitoa jokaisesta sotilaasta, ja kaikkien ihmisten vallankumouksellisissa riveissä on huolehdittava toisistaan, rakastettava ja autettava toisiaan.

Tästä lähtien, kun kuka tahansa riveissämme jotakin hyödyllistä työtä tehnyt kuolee, olipa hän sotilas tai kokki, meidän olisi pidettävä  hautajaismenot ja muistokokous hänen kunniakseen. Tämän pitäisi tulla tavaksi. Ja sitä olisi suositeltava myös kansan keskuudessa. Kun joku kuolee kylässä, pidettäköön muistokokous siellä. Tällä tavalla me ilmaisemme surevamme kuollutta ja yhdistämme koko kansan.

Mao Tsetung 8.9.1944